Meny
_MG_9402

Vil jobbe for et enda sterkere matfylke

Det er flere viktige ingredienser i suksessoppskriften bak matfylket Rogaland. Et sterkt jordvern er en av dem, sier Senterpartiets fylkesordførerkandidat i Rogaland, Hanne Marte Vatnaland.

Rogaland er landets viktigste matfylke, men matjorda har aldri vært under et så sterkt press som nettopp i dag. Å begrense muligheten til å legge verdifullt areal under asfalt og betong, er et av de viktigste tiltakene for å sikre matproduksjonen.

Et annet, er økt lønnsomhet i landbruket. Bedre økonomi for bøndene er et viktig bidrag til både drift og troen på framtiden når nye generasjoner skal overta. Her er allerede regjeringen i gang med et løft som det er viktig å fortsette, sier Hanne Marte.

Med et hjerte som slår for utdanning og kunnskap, er Hanne Marte også opptatt av skoletilbudet i Rogaland. Det er viktig å styrke både tilbud og rekruttering til de videregående skolene som utdanner folk innen primærnæringene, samt til linjer som kokk, pølsemakere og andre matfag.

Gjennom Gladmat og andre viktige arrangementer, en fantastisk lokal matproduksjon rundt om i fylket og ikke minst en restaurantbransje som gjør seg bemerket nasjonalt og internasjonalt, har Rogaland de beste forutsetningene for å styrke posisjonen som matfylke, sier Hanne Marte.  

Les mer.