Meny

Årets ordførar er Torstein Tveito!

Sist endret: 16.03.2017 #Telemark
Kviteseidordførar Torstein Tveito vart laurdag kåra til årets ordførar i Senterpartiet

 

Laurdag kveld ble Senterpartiets ordfører-pris utdelt på landsmøte i Loen. Prisen gikk i år til ordfører i Kviteseid kommune i Telemark, Torstein Tveito. Det ble også delt ut priser til årets lokallagsleder og årets fylkespolitiker.

- Torstein har vært ordfører i Kviteseid siden 2003, og har mye av æren for at Senterpartiet gjør gode valg i kommunen. Torstein nyter stor tillit, og er omgjengelig, arbeidssom og tydelig, og er fremste talsperson for en kommune i utvikling, sa partileder Liv Signe Navarsete da hun delte ut prisen.

I Kviteseid har det vært flere nyetableringer, med blant annet Vest-Telemark Næringsutvikling og SIVA næringshage, og en positiv utvikling for reiselivet i vinterdestinasjonen Vrådal. Vrådal fikk fylkeskommunens tettstedpris i 2012. Som ordfører har Tveito satt eldreomsorg på dagsorden og gjort at kommunen i dag har en sunn økonomi. 

- Torstein fortjener årets ordfører-pris for solid og langvarig Senterparti-jobbing over tid i en spennende kommune som blir stadig mer sentral, sier Liv Signe Navarsete. Tidligere vinnere av ordførerprisen har blant annet vært Simen Bjørgen fra Lom, Ivar B. Prestbakmo fra Salangen og Thorvald Hillestad fra Re.

Prisen til årets lokallagsleder ble tildelt Johannes Landmark fra Stord. Landmark har vært leder i lokallaget siden 2006 og førte partiet til en tredobling av kommunestyregruppa i 2007 (fra 1 til 3).

Alf Henning Heggheim fra Rogaland ble kåret til årets fylkespolitiker. Han sitter blant annet i regionalutvalget og fronter kampen for jordvern i et fylke med stort press. I tillegg er han varaordfører i Strand kommune.