Meny

Leitring topper Sp-lista i Harstad Sp

En kampklar Noralf Leitring stiller på topp for Senterpartiet foran neste års kommunevalg.

Senterpartiet i Harstad har vært rekordtidlig ute med sitt nominasjonsmøte foran kommunevalget neste høst. Mandag kveld ble Leitring enstemmig og uten dramatikk valgt til partiets førstekandidat med Grethe Pedersen og Espen Ludvigsen på de to neste plassene.

Tilbake i lokalpolitikken
Leitring, som har takket nei til gjenvalg til fylkestinget neste år, returnerer dermed til kommunepolitikken. Han er klar på at lokalpartiet må markere seg som et parti for hele kommunen skal de klare å nå målsettingen med seks plasser i kommunestyret neste høst. 

- Dessuten vil vi søke samarbeid etter valget med de som vil gi oss mest mulig uttelling for god senterpartipolitikk, legger han til. Helse og omsorg, skole og oppvekst og næringsutvikling peker han på som tre av de viktigste politiske områdene partiet vil fokusere på fremover.

Må tenke nytt
- Det må være mulig å drive næringsaktivitet i hele kommunen, og vi skal være med på å gi gode rammebetingelser for eksisterende næringsaktivitet, såvel som til etablering av nye næringer i Harstad, sier Leitring. Han er klar på at kommunen må bli offensiv på næringsutvikling, og må derfor ha en offensiv næringsetat.

- I dag er det et for tungvint byråkrati for å komme i gang med ny næringsaktivitet. Dette vil vi ta tak i, og prøve og gjøre enklere, utdyper han.

- Når det gjelder pleie/omsorg og skole/oppvekst er dette de to store kommunale sektorene, både økonomisk og personalmessig. Jeg og resten av lokallaget er opptatt av at kommunen skal ha best mulig kvalitet i disse tjenestene. Vi må derfor tørre å tenke nytt og fremtidsrettet, avslutter Leitring.

 

De åtte øverste på Senterpartiets liste er:

1. Noralf Leitring (56), Grøtavær

2. Grethe Pedersen (46), Bjarkøy

3. Espen Ludvigsen (37), Harstad

4. Anne Margrethe Eneberg (65), Lundenes

5. Birger Theodorsen (40), Harstad

6. Eddmar Osvoll (50), Bjarkøy

7. Astrid Nygård (60

8. Øyvind Pedersen (53), Bjarkøy

http://www.ht.no/incoming/article9813675.ece