Meny
Bli medlem

Regjeringens julebudskap

Sist endret: 16.03.2017 #Oppland
Hva skjer egentlig med dette landet og de verdiene vi forvalter. Har velstanden gjort oss til naivitetens offer? Produksjon av mat og forvaltning av utmark har ikke gått ut på dato.

Leserinnlegg fra Haldor Ødegård, varaordfører i Vestre Slidre og styremedlem i Oppland Senterparti

Høyre sin statsråd Vidar Helgesen kom ut av skapet i beste sendetid, 20 desember. Ulveforliket som regulerer ulvebestanden i Norge, ble satt til side. Her skulle det ikke skytes ulv. Han peker nese til stortinget, til distriktene og til alle de som trodde denne regjeringen tok rovdyrproblematikken på alvor. Han vurderte ikke situasjonen som alvorlig nok! Naturvernforbundet fulgte opp og mente beitenæring med sauehold burde avvikles. Venstre sin nestleder jublet over vedtaket. Et regjeringssvik mot distriktene, nok en gang. Hva skjer egentlig med dette landet og de verdiene vi forvalter. Har velstanden gjort oss til naivitetens offer? Produksjon av mat og forvaltning av utmark har ikke gått ut på dato.

Nå kan vi håpe stortinget rydder opp og regjeringen rydder ut. Dette holder ikke mål. Distriktene er fortsatt en del av dette landet. I et forsøk kunne vi slått en mur rundt Oslo, kuttet forsyningene inn og ut. Hvem er da avhengige av hvem- og på hvilken side av muren hadde det først blitt kloremerker?