Meny

Sp-treff på Tunhovd

Sist endret: 16.03.2017 #Buskerud
Sp-laga i Hallingdal og Numedal var samla til treff på stølen Lien, ved Tunhovd i Nore og Uvdal med et program bestående av politikk, kultur, historie og god mat

Sp treff på stølen Lien ved Tunhovd i Nore og Uvdal

    

Søndag 16. august inviterte Sp-laga i Hallingdal og Numedal sine medlemmer og sympatisører til treff på stølen Lien som ligger ved Tunhovd i Nore og Uvdal, men som tilhører Tollefsgard i Nes – med et program bestående av politikk, kultur, historie og god mat. Arrangementet var populært, med deltakelse fra store deler av fylket. Stølsvertskapet fikk grundig testet kapasiteten på de nylig oppgraderte stølsbuene, og høstet stor annerkjennelse for resultatet og måten dette er gjort på. Den flotte utsikten mot Tunhovdfjorden og Jørandsetfjell imponerte.  Frank Syversrud og Arne Horge stod for kulturelle innslag med felespill og kåseri, og høstet stor applaus.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Hovedtema PPå møtet var kunnskap om regjeringens forslag om å avvikle eiendomsskatt på verk og bruk og konsekvenser av dette for kommunene. Advokat Hanne Strand fra Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar (LVK) redegjorde for saken. De foreslåtte nye reglene vil gi milliontap for enkelt kommuner, finansdepartementet anslår kommunenes årlig inntektstap til 1,2 milliarder. Bare for 4 kommuner i Hallingdal fører dette til 17 millioner i årlig inntektstap. Det betyr mange stillinger eller investeringer i kommunene, og hvordan skal de kompensere dette, økt eiendomsskatt? Resultatet av regjeringens forslag er nok et sentraliseringstiltak der pengene følger kraftlinjene til byen. Derfor er dette en viktig kampsak for Sp og for alle som ikke ønsker å sentralisere og utarme distriktene å jobbe mot den foreslåtte forandringen fra regjeringen og dermed beholde makt, økonomi og aktivitet i distriktene.        

1.kandidatene på Sp sine lister til kommunevalget orienterte om aktuelle saker i sine kommuner. Olav Skinnes, 1. kandidat på fylkestingslista, minnet om alle reformene som regjeringen er i ferd med å gjennomføre og som har sentralisering som mål. Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen holdt appell om å være annerledeslandet som ikke er seg selv nok.