Meny

Fjern passasjeravgifta nå

Under denne regjeringa har avgiftsnivået på kortbanenettet økt betydelig. I statsbudsjettet foreslår regjeringa å senke egen flypassasjeravgift med noen få kroner, fra 83 til 75 krone, skriver Siv Mossleth,

- av Siv Mossleth (Sp), medlem av Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite
 

Nordland Høyre, inkludert stortingsrepresentantene Finstad og Ebbesen, ser at dette ikke monner. De tar til orde for lavere avgifter på kortbanenettet. Og Senterpartiet vil faktiske gjøre det Nordland Høyre foreslår. Men Høyres Mudassar Kapur i finanskomiteen på Stortinget avviser forslaget vårt som vil fjerne passasjeravgifta for fly under 20 tonn.  

 - Å fjerne flypassasjeravgiften for fly under 20 tonn vil bety urettferdig konkurranse, og et slikt forslag ville bli stoppet av ESA. Dette er et luftslott fra Senterpartiet, og de må i så fall si opp EØS-avtalen først, sier Mudassar Kapur (H) i finanskomiteen på Stortinget. 

Regjeringspartiene avviste også vårt forslag i Stortinget tidligere i år, som skulle endre avgiftene for å lette vilkårene for kommersielle ruter på kortbanenettet. Regjeringa fortsetter dessverre jobben med å sentralisere Norge. 

Nordland Høyre må nå sørge for gjennomslag i regjeringa, eller stemme for Senterpartiets alternativ på Stortinget.