Meny

Hensynet til lovverket går foran EU

Sist endret: 01.09.2017 #Nordland

-        Sp setter norsk lov foran EU

 

Senterpartiets toppkandidater til Stortinget i Nordland Willfred Nordlund og Siv Mossleth er fornøyd med at EØS avtalen kun har støtte fra 22 % mens 36% vil foretrekke en handelsavtale. (Se vedlagte rapport fra Infact.)

-        Dette viser med all tydelighet at mange har fått øynene opp for de begrensningene dagens EØS avtale med EU gir Norge. Noe som er foruroligende i en stadig mer skiftende verden ,sier Willfred Nordlund, stortingskandidat for Senterpartiet i Nordland.

-        Senterpartiet skjønner usikkerheten rundt EØS, men vi vil erstatte EØS-avtalen med handels- og samarbeidsavtaler sier Siv Mossleth, Stortingskandidat for Senterpartiet i Nordland.

-        Norge er ikke bundet til EØS for evig tid, selv om noen fremstiller det slik. Brexit viser at det er alternativer til EØS sier Nordlund.

-        Andelen av vår eksport som gikk til EU land med de gamle handelsavtalene, hvorav mange faktisk bare er sovende. var større før EØS avtalen enn i dag sier Nordlund.

-        Det finnes gode alternativer til dagens avtale. Jeg ser likevel at der trengs mer informasjon om dette, avslutter Mossleth og viser til den «vet ikke» andelen på 42 pst.

Denne artikkelen ble først publisert 15.08.2017