Meny

Foreslår Frøshaug som ordførerkandidat i Indre Østfold Senterparti

En enstemmig nominasjonkomité foreslår Saxe Frøshaug (55) som Senterpartiets ordførerkandidat i Indre Østfold kommune ved valget neste år. Frøshaug er i dag ordfører i Trøgstad.

– Frøshaug har i løpet av det året han har vært ordfører vist seg som en handlekraftig og tydelig ordfører. Det er egenskaper som trengs i en ny kommune. Han er dessuten ubyråkratisk og opptatt av at den nye kommunen skal levere gode tjenester til innbyggerne sier leder av nominasjonskomiteen, Sondre Bergersen fra Spydeberg.

Saxe Frøshaug overtok som ordfører midt i perioden, etter at tidligere Trøgstad-ordfører Ole André Myhrvold ble valgt inn på Stortinget i fjor høst.  

Frøshaug er kyllingbonde, og en av tre bønder i Indre Østfold, som har stått bak opparbeidelsen av merkevarene Liveche- og Smaalenene-kylling. Han drev inntil i fjor også med melkeproduksjon.

Han er utdannet økonom  med erfaring fra landbruksdepartementet og har bred organisasjonsbakgrunn, fra både lokale organisasjoner og næringsliv, samt fra landbrukssamvirket.

Frøshaug er opptatt av at hele den nye kommunen skal leve og utvikle seg.

– Det skal ikke være A- og B-lag i Indre Østfold. Det skal være rom for livlige og attraktive byer, men det skal også være rom for bygdebyene, tettstedene og grendene. Folk er ikke like, det er heller ikke Indre Østfold, sier Frøshaug, som trekker frem at den fremste kvaliteten ved den nye kommunen er mange attraktive lokalsamfunn, sentral plassering på Østlandet  og en voksende befolkning.

– I tillegg til kommunale tjenester der folk bor, skal vi være en moderne kommune med fokus på nye løsninger. Vi skal være en kommune som tar den enkelte innbygger på alvor gjennom korte beslutningsveier, kort saksbehandlingstid og gode tjenester.

– Senterpartiet har tradisjonelt stått sterkt i Indre Østfold. Vi har ikke tenkt til å la nye kommunegrenser endre på det, og har ambisjoner om å kjempe om ordførerklubba, sier Bergersen og Frøshaug.

Senterpartiet avholder  sitt nominasjonsmøte 20/11-2018 og  nominasjonskomiteen venter med å presentere hele sitt forslag til kommunevalgliste i god tid før dette.

Komiteen har bestått av to representanter fra de fem Senterparti-lagene som i dag utgjør de fem kommunene som skal slås sammen: Sondre Bergersen, Spydeberg, Anne Sofie Hoff, Spydeberg, Øystein Holene, Askim, Ingjerd Resen-Fellie, Askim, Jørn Holene, Eidsberg, Torhild Nordby Jahren, Eidsberg, Hilde Sørby Haakaas, Trøgstad, Trude Svenneby, Trøgstad, Martin Veidal, Hobøl og Tuva Nybakk,Senterungommen.