Meny
36764072352_c26622f631_k

Sp utfordrer regjeringen, vil stanse Hydros salg av valseverkene

Hydro selger valseverket på Karmøy samt konsernets andre verk innen samme område. Senterpartiets Geir Pollestad, som er leder av Stortingets næringskomite, reagerer sterkt på nyheten. Han sier Sp vil utfordre næringsministeren på hva hun kan gjøre for å stanse salget, og ikke minst sikre at arbeidsplassene på anleggene i Karmøy og Holmestrand opprettholdes også med nye eiere.

”Det er en tung dag for norsk industri når valseverkene til Hydro selges til utenlandske eiere. Vi har flere ganger foreslått en høyere statlig eierandel i Hydro for å kunne hindre denne typen salg ut av landet”, sier Pollestad.

Sterkt kritisk til salget er også Senterpartiets Tor Inge Eidesen, kandidat til stortingsvalget og sentral Sp-politiker i Nord-Rogaland.

”Trist at ledelsen i Hydro ikke ser verdien av å videreutvikle valsedivisjonen som en del av selskapet. Et norsk selskap med hovedkontor i Norge gir større forutsigbarhet for å videreføre norske arbeidsplasser. Viktige jobber i norske lokalsamfunn er nå satt i spill”, slår han fast.

Hydro har lenge raslet med sablene og vurdert salg av valseverkene. Nå har det altså skjedd, og det til et amerikansk oppkjøpsfond for 14,2 milliarder kroner.

Salget krever godkjenning fra konkurransemyndighetene.

(Foto: Norsk Hydro).