Meny
kalberg

Skuffet over Arbeiderpartiet etter Kalberg-vedtak

Et tilbakeslag for jordvern og et ensidig fokus på et lite egnet område sentralt i fylket der presset er stort, når man har flere alternativ som i løpet av få år kan være klar for etableringer. Rogaland er mer enn bare Nord-Jæren. Det sier Arne Bergsvåg etter tirsdagens møte i Fylkesutvalget. I likhet med partifelle Hanne Marte Vatnaland tar han avstand fra Arbeiderpartiets forsøk på å få vedtaket til å framstå som et kompromiss mellom jordvern og næringsutvikling.

hmv-ab.jpeg

Senterpartiets fylkespolitikere legger ikke skjul på at de er skuffet over Arbeiderpartiet som valgte å trosse resten av posisjonen, Senterpartiet, KrF, Venstre og MDG ved å stemme for utbygging av Kalberg. De legger ikke skjul på at saken er en belastning for samarbeidet i posisjonen.

”Det er ikke mye grønt i Kalberg-planene. Det kan det heller ikke bli når matjord og natur bygges ned. Åpner vi først for utbygging her og det gjøres store investeringer, vil vi på sikt risikere å miste tilleggsarealer som også vil gå med i dragsuget,” sier Bergsvåg og Vatnaland.

De to etterlyser en reell vilje blant fylkespolitikerne til å løfte blikket og se hele Rogaland når det er snakk om utbygging av områder egnet for kraftkrevende industri.

”Vi har aktuelle områder både i Nord-fylket og i sør som er egnet, areal som ikke er i konflikt med jordvern og natur. I løpet av få år vil de fleste steder i Rogaland kunne nås ila en times tid fra Stavanger. Så mulighetene finnes – om politikerne vil ta den. Derfor er dagens vedtak svært skuffende," sier Arne Bergsvåg og Hanne Marte Vatnaland.