Meny
Skjermbilde 2021-01-21 kl. 08.32.00

Til kamp for lokale arbeidsplasser, nei til flytting fra Sola til Østlandet

Senterpartiet sier nei til å flytte flere titalls lokale arbeidsplasser fra Stavanger Kontrollsentral på Sola til Østlandet. Andrekandidat til Stortinget, Lisa Marie Ness Klungland, advarer og sier de høykompetente menneskelige ressursene er viktige for den nasjonale redningsberedskapen.

NRK Rogaland satte søkelyset på saken onsdag. Her (02:40 ut i sendingen) finner du reportasjen deres: https://tv.nrk.no/se?v=DKRO98012021.

Stortingsrepresentant Geir Pollestad har allerede utfordret samferdselsminister Knut Arild Hareide, og spurt om han vil hindre nedleggelse og flytting av arbeidsplassene. Det er viktig at flygeledertjenesten på Sola fortsatt har en sterk kobling til Hovedredningssentralen (HRS), sier Pollestad.

Det er Avinor som utreder flytting av kontrollsentralen til Røyken. Det er ikke første gang det skjer, og denne gang er det økonomi det gjelder. Skulle ekspertisen på Sola bli flyttet, rammer det 60 ansatte, blant dem spesialiserte flygeledere som arbeider direkte med HRS under redningsaksjoner.

Også ordførerne på Nord-Jæren har kastet seg inn i kampen, og advarer mot flytting av de 60 arbeidsplassene.