Meny

Helsebasseng tilbudet på Jonsokberget må bestå

Ove Karlsen, Senterpartiet i Strand

På Strandbuens nettside 23.01 sto det å lese at rådmannen vil legge ned badingen i helsebadet på Jonsokberget. Det fremstår som et dårlig forslag å la personer med stort behov for trening i basseng ikke skal kunne få lov til det på grunn av innsparinger fra kommunen. Heller ingen alternative tilbud blir skissert.

Det er lett å ha forståelse for vanskelige prioriteringer når det skal strammes inn. Men, det å legge ned helsebassenget på Jonsokberget er en dårlig prioritering som vil ramme mange med sterkt behov for dette tilbudet.

Det er vel i dag ca 60 personer som bruker denne tjenesten, og de betaler en egenandel på ca. 120 kr pr. gang de har fått tildelt time. Dette må betales om de ikke møter opp også. Som sagt er der ikke terapeuter til stede, men kun egentrening. Jeg er selv en av dem som bruker bassenget en gang i uken, og jeg har hatt utbytte av dette ifølge min kiropraktor sin uttalelse. Selv mener jeg og andre brukere at vannet er litt for kaldt. Dette burde justeres slik at effekten hadde vært bedre for å myke opp muskler og kropp.

Bassenget er også tilrettelagt for personer som må heises ut i bassenget. Til opplysning så er også dusj i begge garderober nyoppusset.

Håper når dette kommer til politisk behandling at Kommunestyret ser behovet for å oppretthold dette viktige tilbudet for mange personer som faktisk trenger det. For ikke så veldig mange år siden, foreslo rådmannen å legge ned tilbudet. Da ble det reddet. La oss håpe det samme skjer igjen!