Meny

Åslaug stiller til gjenvalg til Stortinget

Åslaug Sem-Jacobsen har bestemt seg: Hun har gitt Telemark Senterparti beskjed om at hun stiller for en ny stortingsperiode ved stortingsvalget i 2021 for perioden fram til 2025. Melder avisa Telen.

Avisa Telen skriver videre:

- Altså dersom partiet vil ha meg. Jeg har vært i tenkeboksen, jeg også, som mange andre på Stortinget. Dette er jo ikke en helt vanlig jobb, ikke lett å kombinere med familie og barn, sier hun til Telen.

Fått gjennomslag

Og beskriver hvordan hun føler jobben på Stortinget etter hvert er blitt morsommere, hun føler å ha klart å få gjennomslag i komiteen sin og i partiet for flere saker:

– Så det var vanskelig å ikke si ja når så mange har ytret ønske om at jeg skal fortsette. Nå er det jo ingen automatikk at det blir førsteplassen – det bestemmer jo partiet – og til sist velgerne. Men jeg mener uansett at Telemark trenger et sterkt Senterparti, fylket har for eksempel ikke tjent mye på regionreformen og trenger noen på Stortinget til å si ifra – og jeg mener at Telemark Senterparti nå aspirerer til å få to på Stortinget!

Brakvalg

Senterpartiet kom som en komet på valgmålingene fram mot stortingsvalget i 2017, og Åslaug Sem Jacobsen fikk fast plass på Stortinget etter å ha fått 12,9 prosent av stemmene. Partiet gikk opp hele 8,4 prosent fra valget i 2013, da stemte 4,5 prosent av telemarkingene SP. Ved fylkestingsvalget i 2019 gikk Senterpartiet opp til 14,2 i nye Vestfold Telemark fylke.