Meny

Kampklar Viken-motstander topper Senterpartiets liste

Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim (44) er foreslått som førstekandidat for Senterpartiet i fylkestingsvalget i Viken neste høst.

-Ingen ønsker Viken, og vi håper den blir oppløst. Men så lenge den eksisterer, skal velgerne være trygge på at Senterparti jobber for tjenester nær folk i hele Viken. Det blir ingen sentralisering med oss ved roret, sier Tvinnereim.

Tvinnereim er bosatt i Enebakk, er gift og har to barn. Hun jobber som rådgiver i tankesmien Agenda, og har tidligere vært underdirektør for miljø og matsikkerhet i Norad og seniorrådgiver i UD. Hun er nestleder i Senterpartiet, og var statssekretær under den rødgrønne regjeringen.

På andreplass har komiteen foreslått Olav Skinnes (61, Krødsherad). Skinnes er fylkesvaraordfører i Buskerud, og leder hovedutvalg for samferdsel. På tredjeplass foreslår komiteen Johan Edvard Grimstad (53, Råde). Grimstad er gruppeleder for Senterpartiet i fylkestinget i Østfold, og nestleder nærings- og kulturkomiteen.

Nominasjonskomiteens leder Sigrid Hjørnegård (Ås) sier at dette har vært en grundig og god prosess på tross av motstanden mot selve reformen. Lokallagene har i to runder spilt inn forslag til kandidater og rangering av disse, og skal nå gi sitt innspill på listeforslaget. - Vi mønstrer vårt beste lag til innsats for innbyggerne i Viken, og er spesielt glad for at Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim vil lede laget, sier Hjørnegård. Det har vært mange hensyn å ta, men vi har landet en liste med folk fra hele regionen som bringer med seg unik kompetanse inn. Fellesnevneren er troen på folkestyre, tjenester nær folk og utvikling i hele Viken.

Topp 10:

1. Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, Enebakk
2. Olav Skinnes, Krødsherad
3. Johan Edvard Grimstad, Råde
4. Brita Skallerud, Ullensaker
5. Magnus Weggesrud, Nedre Eiker
6. Tron Kallum, Spydeberg
7. Eli Hovd Prestegården, Nore og Uvdal
8. Ole Kristian Kaurstad, Nes i Akershus
9. Annette Lindahl Raakil, Rygge
10 Anne K. Grimsrud, Lier