Meny
Hedersmerkevinnere_akershus_2021

Eva Holo Kostveit og Dagfinn Sundsbø mottok Senterpartiets hedersmerke

På Akershus Senterparti sitt digitale årsmøte 13. februar fikk partileder Trygve Slagsvold Vedum æren av å dele ut hedersmerke for lang og trofast fartstid i partiet til Dagfinn Sundsbø fra Fet i Lillestrøm, og Eva Holo Kostveit fra Bærum.

Ble hedret for iherdig innsats i mange år

Da partileder Trygve Slagsvold Vedum gjestet fylkesårsmøte 13. februar, overrasket han Dagfinn Sundsbø og Eva Holo Kostveit med velfortjente hedersmerker. Etter en motiverende innledning som ga en god "boost" mot valgkampen, rundet partilederen av med å dele ut de to hedersmerkene. Både hedersmannen og hederskvinnen har hatt organisatoriske og politiske verv på ulike nivåer i Senterpartiet gjennom flere tiår. Selv med digitalt møte, ble det fine utdelinger, og det skulle ikke stå på applaus og gratulasjoner fra møtedeltakerne. 

Alle planer om en rolig pensjonisttilværelse gikk i vasken

Dagfinn Sundsbø har i over 50 år deltatt på alle nivåer i Senterpartiet som folkevalgt, organisatorisk og som ansatt. Hans innsats tåler sammenligning med hvem som helst, og møter kriteriene i vedtektene for Senterpartiets hedersmerke med glans.

Dagfinn Sundsbø_Foto_Ragne B. Lysaker.JPG
Dagfinn Sundsbø ble etter mange års arbeid i partiet tildelt Senterpartiets hedersmekre. Foto: Ragne B. Lysaker

Dagfinn har bidratt til Senterpartiet på så mange måter over så lang tid, at det å summere kort opp blir vanskelig. Vi vil likevel trekke frem at han startet som folkevalgt i Fet kommune 1987, og fortsatte kontinuerlige i ulike verv i kommune, fylke, storting og regjering frem til 2012, før han var ansatt i stortingsgruppa frem til 2018. Fra 2019 er Dagfinn tilbake både som kommunestyrerepresentant og fylkestingsrepresentant. Han har dessuten ledet det nylig avsluttede arbeidet med Senterpartiets jubileumsbok, vært leder i Akershus Senterparti, samt generalsekretær i Senterpartiet. 

Dagfinn har en unik rutine som er god å ha med seg. Han hever ikke stemmen, men er tydelig når det trengs. Alle lytter når Dagfinn snakker, og han nyter stor respekt langt utover Senterpartiets rekker. Hans vurderingsevne, erfaring og politiske teft er uvurderlig for lokallaget. Dagfinn har alltid vært en klippe i valgkampen. Under valgkampen 2019 fikk bikkja til Dagfinn utvidet turområdet. De var innom flere tusen postkasser i Fet og Skedsmo med materiell. 

Alle planer om en rolig pensjonisttilværelse gikk i vasken da valgresultatet 2019 var klart. Som 12. mann på Senterpartiets liste til Viken ble det fast plass som fylkestingsrepresentant. I tillegg gjorde 156 personstemmer at Dagfinn fikk den 7. og siste plassen i kommunestyret i Lillestrøm.

Dagfinn er en mann man vil ha med seg i krigen.

Har nedlagt et stort og oppofrende arbeid over mange tiår i to fylkeslag og to lokallag

Eva Holo Kostveit har gjennom tre tiår bidratt aktivt i å opprettholde et lite lokallag som i perioden 2007-2019 heller ikke var i kommunestyret, men var representert sammenhengende fra 1967 til 2007 før dette.

Eva Holo Kostveit
Eva Holo Kostveit fikk velfortjent heder under fylkesårsmøte for sin innsats i både Telemark- og Akershus Senterparti. Foto: Kristin Brenna

Eva ble valgt inn i kommunestyret i Bærum 1991 og satt til 1995. Da hadde hun nylig kommet tilbake fra Rauland i Telemark, hvor hun også hadde vært lokallagsleder og fylkesleder for Senterpartiet.

Et år, i 1991, var hun leder av Akershus Nei til EU i en etableringsfase. I ble hun 1994 leder for Akershus Senterparti. Siden har hun hatt varierende oppgaver for Bærum Sp, noe som har vært krevende med et begrenset antall aktive og da særlig i de tre periodene vi var ute av kommunestyret.

Hun har nedlagt et stort og oppofrende arbeid over mange tiår i to fylkeslag og to lokallag og ikke minst vært avgjørende for å få Bærum Sp gjennom kritiske perioder da det har stått om å opprettholde vitale funksjoner i partiet, og bidratt sterkt til å få dette til.

I 2021 trår hun ut av lokallagsstyret, men har fortsatt en varaplass og sitter videre i valgkomiteen og som revisor. Hun sitter i tillegg som vara i styret til Akershus Senterkvinner.