Meny

Hva gjorde Vedum i en Bamble-åker?

Lisbeth Glittum, nestleder Bamble Sp

Sist lørdag inviterte Senterpartiet alle, inkludert presse, til Herum gård hvor Trygve Slagsvold Vedum gjorde et stopp på sin landsturne. PD har gitt uttrykk for at dette var feil sted å prate politikk på. Senterpartiet derimot, trur på de fysiske og mindre offentlige møtene som et godt og viktig supplement i vår digitale tid.


Vi mener det er når folk treffes og snakkes, ansikt til ansikt, ideer og utvikling skjer. Vi tror at sentrale politikere har en del å lære ved å lytte og snakke med folk, om stedet vi bor, om hverdagen vi lever, og utfordringer og ideer fra oss å ta med seg inn på Løvebakken.

For Senterpartiet er det naturlig å koble mennesker, mat og næring. Tre ting vi fikk kobla ved å be Sp-bussen med Trygve og mannskap legge inn et stopp ved bringebæråkeren til Heidi på Herum i Bamble.

Lisbeth Glittum
Lisbeth Glittum

Det handler om å lytte og snakke til folk der og da. Det handler om å vise at norsk matproduksjon til lands og til vanns må styrkes, slik at vi kan produsere mer mat til en voksende befolkning, samt opprettholde kulturlandskap og arbeidsplasser.

Jeg tror politikere generelt har forstått viktigheten av de fysiske møtene. Og kanskje har landets blideste partileder skjønt det aller best: Trygve Slagsvold Vedum reiser rundt i alle landets 19 fylker, drar til kroker og kriker, fordi han mener hver eneste mening er like viktig og verdifull for ham å høre. Hvordan skal ha ellers gjøre en god jobb for folk flest? Det er uhyre krevende det Vedum har lagt ut på, men som Trygve sier: Det er min plikt som folkevalgt å reise rundt å høre folkets mening!

Vi forstår at PD, Telemarksavisa og Varden ikke møtte. Det er ferietid, de får «hauger» av henvendelser, og journalister skal også ha sin fritid. Så var det heller ikke dem vi ønsket primært å møte. De ville vært et pluss selvsagt, men ikke et tap. Trygve Slagsvold Vedum, stortingskandidaten for Telemark Sp Åslaug Sem-Jacobsen og 3. kandidaten Heidi Herum fra Bamble fikk oppfylt sine ønsker: Få lytte til og prate med folk.


Innlegget ble sendt PD som et motsvar til deres leder angående dette besøket. Innlegget har stått på trykk i PD, Telemarksavisa og Varden