Norsk matproduksjon skaper over 100 000 arbeidsplasser i hele landet. Hver dag hele året jobber bønder, fiskere og mange andre for å sikre oss god, trygg og lokal mat. Vi må bruke de gavene jorda har gitt oss, og det er like viktig på havet utenfor Finnmarkskysten som det er på flatbygdene på Østlandet.
Derfor sier vi ja til trygg, ren og norsk mat
Velger du norsk mat, får du kvalitet - og du støtter norske arbeidsplasser slik at nordmenn kan bo både i byen og på bygda. Og norsk mat er fantastisk: lam fra Lofoten, rein fra Finnmarksvidda, moreller fra Telemark og ost fra Gudbrandsdalen er bare noen av eksemplene på alt det flotte bøndene våre produserer.
Den norske maten er også en av de tryggeste og reneste i verden, med minimal bruk av sprøytemidler og antibiotika. Norsk matproduksjon på land og på sjøen må derfor styrkes, ikke svekkes. All mat må også merkes med hvor råvaren kommer fra, foredlingsfirma og innhold så vi som forbrukere kan ta opplyste valg om maten vi spiser.