Meny

Det er tid for å lytte til folk

Sist endret: 27 09 2020

Senterpartiet tar folk på alvor og lytter til lokale beslutninger. Alle frivillige kommunesammenslåinger er nå gjennomført, det vil si at i fortsettelsen vil det handle om tvangssammenslåinger. Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet vil fjerne 194 kommuner. Regjeringens Ekspertutvalg vil fjerne 256 kommuner. Statsminister Erna Solberg er fast bestemt på at kommunereformen skal fortsette. Hva blir da igjen av kommunen din? spør Marit Arnstad.


Av Marit Arnstad, parlamentarisk leder i Senterpartiet

Mange kommunestyrer som nå har vært gjennom en prosess med folkeavstemninger, diskusjoner og avgjørelser må belage seg på nye runder dersom regjeringen får fortsette. Senterpartiet mener avgjørelser om sammenslåing må bestemmes lokalt. Det er folkene i kommunene som vet best for sin kommune. At stortingspolitikere skal sitte i Oslo å tegne et kommunekart, mener vi i Senterpartiet blir helt feil.

Sammenslåing av kommuner vil ha stor innvirkning på organiseringen av kommunens tjenester. Hvordan viktige tjenester som barnehage, skole, eldreomsorg og nødetater skal organiseres har svært stor innvirkning på folks liv. Senterpartiet har tillit til at innbyggerne og kommunestyret selv vet best hvordan disse tjenestene skal organiseres.

Senterpartiet vil ha et levende lokaldemokrati, der beslutningene tas nær folk. Vi vil ikke ha et elitestyre som svekker vårt demokrati og folks innflytelse i lokale saker. For å stoppe kommunereformen før det er for sent, må du stemme på et parti som tar lokalt selvstyre på alvor, det gjør Senterpartiet. Godt valg!

Se mer om kommunesammenslåing i denne saken i Nettavisen:

Kommune-ekspert: - Det bør bli 130 kommuner