Meny

- Flytilbudet i Nord-Norge må prioriteres

Regjeringen varsler at det i krisepakke 3 kommer en milliard kroner til kjøp av flyruter. Folk som trenger å fly har hatt vanskelige tider etter at reiserestriksjonene ble innført 12. mars, og Senterpartiet har lenge etterlyst sterkere tiltak for å sikre flytransporten, særlig i Nord-Norge.  

- Jeg forventer at Nord-Norge nå blir prioritert. Vi har sett skrekkelige eksempler den siste tiden. Folk bruker alt for lang tid på å komme seg til sykehuset og anleggsarbeidere sliter med å kommer seg på jobb, sier transportpolitisk talsperson i Sp Siv Mossleth.

Flyselskapene har hatt vanskelige tider og har kuttet i mange av rutene sine de siste månedene. Flyruter som i utgangspunktet var lønnsomme, er ikke lønnsomme i korona-krisen.

- For Nord-Norge er flytransport kollektivtransport. Sp har derfor i flere år tatt til orde for at staten må bruke mer penger på å kjøpe flyruter i Nord-Norge, sier Siv Mossleth.

- Nå er det på høy tid at staten tar ansvar å sikrer en skikkelig flytransport i nord, så folk kommer seg fram dit de skal til rett tid, avslutter Mossleth.