Meny

H, Frp, Krf og Venstre garanterer ikke full erstatning til pelsdyrbønder

Stortingsflertallet bekreftet i dag at de vil innføre et forbud mot pelsnæringen. Det er første gang det innføres et næringsforbud i Norge.

– Det er svært skuffende at regjeringspartiene på stortinget bekrefter at de vil svikte pelsdyrnæringen og landbruket gjennom forbudet mot pelsdyr. FrP sier at bøndene bør juble etter dagens enighet, men det er vanskelig å juble når regjeringen tar fra dem jobben og næringsgrunnlaget, sier Geir Pollestad, leder av næringskomiteen og stortingsrepresentant for Senterpartiet.

Det varsles noen forbedringer av erstatningen sammenlignet med regjeringens forslag, men Senterpartiet føler seg ikke trygge på at det faktisk kommer til å skje.

– Det er bra at partiene forbedrer det katastrofale tilbudet som landbruksminister Olaug Bollestad (Krf) ønsket. Det er likevel høyst usikker på om dette vil være nok til at ingen skal tape økonomisk. Det er ingenting i enigheten som garanterer full erstatning, fortsetter stortingsrepresentanten fra Senterpartiet.

Stortinget skal etter planen behandle saken 13. juni.

– Frem til stortingsbehandlingen vil Senterpartiet går nærmere inn i enigheten partiene har kommet frem til. Senterpartiet vil ikke gi opp kampen for pelsdyrnæringen før Stortinget har stemt, avslutter Geir Pollestad.