Meny

Marit Arnstad: Regjeringen tar ikke ansvar for nedleggelsene i Nesna og Sandnessjøen

I går la Siv Jensen (FrP) frem regjeringens forslag til statsbudsjett 2020 for Stortinget. Senterpartiet reagerer på at regjeringen fraskriver seg ansvaret for nedleggingen av studiestedene i Nesna og Sandnessjøen, for deretter å foreslå småpenger for å smøre prosessen.

– Regjeringens forslag om 15 millioner kroner til å følge opp strukturendringene i universitets- og høgskolesektoren, herunder 5 millioner kroner til Nord universitet for å styrke kvaliteten etter sammenslåingene, viser at regjeringen ikke forstår alvoret i situasjonen, sier Marit Arnstad (Sp).

– Senterpartiet mener dette forslaget er en provokasjon og viser at regjeringen fortsetter å fraskrive seg ansvaret for de grunnleggende utfordringene som driver fram sentraliseringen i utdanningssektoren, fortsetter Arnstad.

– En slik bevilgning er verken tilstrekkelig for å rette opp skjevhetene mellom de gamle og nye universitetene eller å kompensere universiteter med flere små campuser i distriktene. Senterpartiet er bekymret for at nedleggingen av Nesna og Sandnessjøen bare er begynnelsen og at flere studiesteder i andre deler av landet står for tur de kommende årene, sier hun.