Meny
11IMG_1037_pe

Sp utfordrer Hareide om taxi-liberalisering

I dagens spørretime blir Samferdselsminister Knut Arild Hareide utfordret av stortingsrepresentantene Siv Mossleth (Sp) og Bengt Fasteraune (Sp). Senterpartiet er kritiske til de grepene som er gjort for å liberalisere taxinæringen.

 

Mossleth spør om hvilke konsekvenser bortfall av taksameter vil få. Innføring av taksameter har vært viktig for å sikre at lover har blitt fulgt, nå vil regjeringen endre kravene til taksameter for å legge til rette for flere useriøse aktører som Uber i markedet.

- Strenge krav til taksameter har vært viktig for å hindre juks, og holde useriøse aktører unna markedet. En lemping på kravene skader de seriøses og premierer de useriøse, sier stortingsrepresentant Mossleth.

- Taksameteret er viktig for å sikre riktig beregning av skatter og avgifter, og å hindre juks og svart arbeid, sier Mossleth.

Fasteraune vil ha svar på om statsråden vil utsette innføringen av det nye regelverket, som i utgangspunktet skal iverksettes 1. november.

- Mange taxisjåfører er urolige på grunn av situasjonen i næringen. Mange har opplevd permitteringer og dramatiske fall i omsetningen. Derfor bør endringene i regelverket utsettes, mener Fasteraune.