Meny

 Sp varsler kortbanenett-forslag: - Folk i nord er totalt avhengig av kortbanenettet

Sist endret: 27.09.2020 #Finnmark#Troms#Nordland

Denne uken varslet Widerøe at de må kutte 4000 avganger i året på grunnen av økte avgifter. Senterpartiet varsler i dag at de vil fremme forslag i Stortinget for å få rimeligere flybilletter og opprettholde flytilbudet på kortbanenettet.  

- Avgiftspolitikken til regjeringen og Frp fører nå til at mange kommer til å miste kollektivtilbudet sitt. Men dette går det an å gjøre noe med. For det første, kutt flypassasjeravgifta på fly under 20 tonn. For det andre, senk momsen. For det tredje, kjøp flere flyruter der det ikke er kommersielt lønnsomt å fly, sier Siv Mossleth, stortingsrepresentant for Senterpartiet fra Nordland.

Sandra Borch mener regjeringspartiene og FrP må slutte å nedprioritere Nord-Norge og bidra til at flyene går.

- Regjeringen og Frp blar gladelig opp milliarder på firefelts motorveier og kollektivtilbud i og rundt de store byene, men nekter å bruke en brøkdel av dette på å sørge for at folk og næringsliv i Nord-Norge har et godt og nødvendig flytilbud. Regjeringen og Frp gir i praksis blaffen i Nord-Norge, sier Borch, stortingsrepresentant for Senterpartiet fra Troms.

Geir Adelsten Iversen understreker at rutekuttet får voldsomme konsekvenser for folk i Finnmark og i Nord-Norge for øvrig.

- For oss i Finnmark er kortbanenettet det samme som trikken og bussen i Oslo. Tog har vi heller ikke. Derfor er folk i nord totalt avhengig av kortbanenettet for å komme oss til jobb, skole, sykehus og andre tjenester alle trenger, sier Geir Adelsten Iversen, stortingsrepresentant for Sp fra Finnmark.

Denne artikkelen ble først publisert 20.02.2020

Relaterte personer

Sandra Borch

Stortingsrepresentant (Troms)
• Medlem i Energi- og miljøkomiteen

Rådgiver: Else Marie Rødby, [email protected], tlf.: 908 27 497
Telefon: 23 31 33 98 Les mer